3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Teknikprogrammet

Är du kreativ och intresserad av utveckling?

Vill du arbeta som ingenjör? Kanske med design och konstruktion, programmering eller filmproduktion? Känner du dig lockad av en bred teknisk utbildning?

Ja, då har vi två inriktningar på vårt högskoleförberedande teknikprogram som kan passa dig! Teknikprogrammet handlar om gårdagens, dagens och framtidens teknik och behövs inom alla områden i bygget av framtidens hållbara samhälle. Det innebär att kreativitet och entreprenörsanda är en viktig del i utbildningen. Programmet är en del av Teknikcollege Hälsingland vilket innebär att vi samarbetar med de lokala företagen för att göra utbildningen så verklighetsförankrad som möjligt.

Teknikprogrammet har dessutom ett spännande samarbete med MTEK Consultings robotutvecklingscentrum i Alfta. Där får du som elev lära dig programmera ABB:s robot Yumi och lära dig om de olika delarna i produktionsprocessen, effektivisering och kvalitetsarbete.

Läs mer

Mer information om Teknikprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra 2 inriktningar

Teknikvetenskap
Här får du fördjupande kunskaper om teknik, matematik och fysik. Inriktningen ger dig en breddad behörighet till fortsatta studier.

Informations- och medieteknik Inriktningen ger dig kunskaper och färdigheter inom informations-, kommunikations- och medieteknik. Du kommer bland annat att läsa kurser inom digital media, programmering och webbutveckling.

Gillar du matte och teknikämnen så är Teknikprogrammet perfekt för dig!
Och det gör jag och det är också mina styrkor så då passade Teknikprogrammet mig. Dessutom ger programmet en bra bredd och det uppskattar jag eftersom jag troligtvis kommer att plugga vidare efter gymnasiet, men till vad vet jag inte ännu. Men kanske jag söker mig till Uppsala och då kanske jag har kommit på vad mitt drömjobb är också.
Jag är en Edsbykille så därför kändes Voxgym som ett bra val för mig men då jag spelar bandy har jag fått flera nya vänner från hela Norden. Vår klass är ganska stor men det är bra arbetsmiljö i klassrummen ändå och vi har jättebra lärare som alltid har tid att hjälpa till om man har frågor eller behöver en extra förklaring.

Adrian Carlsson, TE18