3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Samhällsvetenskapsprogrammet

Om internationella frågor och människors livsvillkor

Är du intresserad av hur samhällen i Sverige, EU och övriga världen styrs? Vill du veta hur människor påverkas på olika sätt av det som sker lokalt och globalt och hur du kan göra skillnad?

Då är Samhällsvetenskapsprogrammet en utbildning för dig. Det är ett högskoleförberedande program som ger dig en bred gymnasieutbildning. Du kommer att få studera, debattera och diskutera. Du får lära dig utveckla ett vetenskapligt arbetssätt, tolka, förstå och att kritiskt granska.

Voxnadalens gymnasium är ambassdörskola för EU-parlamentet och det innebär att skolan arbetar aktivt med frågor som rör oss som EU-medborgare. För att bli ambassadörskola har lärare genomgått en utbildning som utformats av Europaparlamentet. Samhällsvetenskapsprogrammets elever lyfter under skolåret en rad EU-frågor som är aktuella i Europaparlamentet.

Väljer du vår profil Skapande media får du arbeta med media och reklam. Från idé till film- och fotoproduktion i teori och praktik.

Läs mer

Mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Vår inriktning

Samhällsvetenskap
Du får lära dig mer om människors livsvillkor. Din förståelse för samhällsfrågor kommer att breddas och fördjupas.

Profil: Skapande media
Inom inriktningen Samhällsvetenskap har du möjlighet att välja profilen Skapande media som ger dig praktiska och teoretiska kunskaper i hur man kommunicerar med hjälp av text, bild och ljud.

Jag sökte till Voxgym för att jag hade hört så mycket bra om skolan och jag valde samhällsprogrammet för att jag ville få en bra grund inför framtida studier och jag kan intyga nu att det är en väldigt bra skola och att man får bra hjälp av lärarna som är välutbildade och engagerade, de vill elevernas bästa! Jag trivs bra i min klass som är en liten klass med bra arbetsro och alla kan prata med varandra. Vi har en trygg miljö på Voxgym.
Mitt drömyrke är polis och jag skulle gärna vilja plugga vidare till det efter studenten så därför tyckte jag att samhällsprogrammet var en bra grund. Funderar du också på att läsa samhällsprogrammet så tycker jag att du ska göra det! Det är en bred utbildning där vi läser grundläggande ämnen såsom matte, svenska och engelska samt fördjupar oss i de samhällsvetenskapliga ämnen men vi har även individuella val. Över huvudtaget så skriver vi mycket, läser och diskuterar en hel del och det är kul! En av de roligaste sakerna som jag har gjort hittills under utbildningen var när vi åkte till SVT i Stockholm och i höst ska vi få åka till Bryssel och besöka EU parlamentet!

Frida Wikblad, SA17