3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Naturvetenskapsprogrammet

En bred utbildning som ger dig behörighet till de flesta högskoleutbildningar

Gillar du att arbeta laborativt med modern utrustning i trevlig miljö? Låter det intressant att fördjupa sig i ny och spännande naturvetenskaplig forskning?

Då är naturvetenskapsprogrammet ett bra alternativ för dig! Det är ett högskoleförberedande program med väldigt många möjligheter. Hur du än väljer står många dörrar öppna för framtiden. I undervisningen fördjupar vi oss i de naturvetenskapliga ämnena. Genom laborationer undersöker vi hur naturen fungerar och hur vi nyttjar detta i samhället bland annat för en hållbar utveckling.

Läs mer

Mer information om Naturvetenskapsprogrammet hittar du i på Skolverkets hemsida.

Vår inriktning

Naturvetenskap
Här får du fördjupande kunskaper inom ämnena biologi, fysik, kemi och matematik. Du får också lära dig om genteknik och hur kroppen reagerar i samband med tuff fysisk träning. Du får observera, planera och göra experiment samt tolka, kritisera och arbeta utifrån en naturvetenskaplig synvinkel

-Jag flyttade hit från Norge för att spela bandy på bandygymnasiet och jag valde Naturvetenskapsprogrammet på Voxgym för det ger mig en bra grund för vidare studier vilket i sin tur ger mig fler valmöjligheter senare i livet. Jag vet inte vad mitt drömyrke är men jag många av ämnena är roliga, speciellt laborationerna så jag kommer antagligen att plugga vidare inom kemi eller biologi.
När jag flyttade hit till Edsbyn blev jag väl mottagen och jag trivs väldigt bra. Lärarna på skolan är bra på att hjälpa oss mot våra framtida mål och skolan känns trygg och bra, välutrustade lokaler och trevlig miljö!
                                                                                                      Mathias Åström, NA17