3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Naturvetenskapsprogrammet

En bred utbildning som ger dig behörighet till de flesta högskoleutbildningar

Gillar du att arbeta laborativt med modern utrustning i trevlig miljö? Låter det intressant att fördjupa sig i ny och spännande naturvetenskaplig forskning?

Då är naturvetenskapsprogrammet ett bra alternativ för dig! Det är ett högskoleförberedande program med väldigt många möjligheter. Hur du än väljer står många dörrar öppna för framtiden. I undervisningen fördjupar vi oss i de naturvetenskapliga ämnena. Genom laborationer undersöker vi hur naturen fungerar och hur vi nyttjar detta i samhället bland annat för en hållbar utveckling.

Läs mer

Mer information om Naturvetenskapsprogrammet hittar du i på Skolverkets hemsida.

Vår inriktning

Naturvetenskap
Här får du fördjupande kunskaper inom ämnena biologi, fysik, kemi och matematik. Du får också lära dig om genteknik och hur kroppen reagerar i samband med tuff fysisk träning. Du får observera, planera och göra experiment samt tolka, kritisera och arbeta utifrån en naturvetenskaplig synvinkel

Jag valde Voxgym eftersom jag alltid velat gå på bandygymnasium. Jag flyttade från Stockholm till Edsbyn på grund av bandyn. Här kände jag att helheten fanns vilket gjorde valet enkelt!
Lärarna på Voxgym är väldigt engagerade, pedagogiska och också mycket trevliga och omtänksamma. Möjligheten för hjälp och extra förklaringar finns alltid.
Jag läser naturvetenskapliga programmet för att ha en bra grund för fortsatta studier på högskola/universitet och eftersom jag för tillfället inte vad jag vill arbeta med i framtiden. Jag skulle absolut rekommendera Voxnadalens gymnasium eftersom det är en skola med dedikerade lärare och bra sammanhållning. Samt att den är perfekt om man vill kombinera idrott och studier!

Bill Säfström, NA16