3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Introduktionsprogrammen

Vill du läsa upp dina betyg och uppnå gymnasiebehörighet?

Det finns fyra olika Introduktionsprogram. De vänder sig till dig som inte har behörighet till de nationella programmen inom gymnasieskolan.

IM är indelat i fyra olika program. I alla program får du utveckla dina kunskaper i att planera, genomföra, och dokumentera ditt arbete. Du får träna din förmåga att ta egna initiativ och vara kreativ. Förmågan att samarbeta, vara självständig och ta eget ansvar är också viktigt. Du arbetar i nära samarbete med erfarna och kompetenta pedagoger.

Programinriktat individuellt val
För att vara behörig för programinriktat val ska du ha betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå samt i

*engelska eller matematik samt fyra andra ämnen, eller
*engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen

Du följer utbildningen på ett yrkesprogram samtidigt som du läser grundskoleämne. Programmet syftar till att du så snart som möjligt ska kunna antas på det nationella programmet du följer.

Yrkesintroduktion
Du läser delar av ett yrkesprogram samtidigt som du kan läsa ämnen på grundskolenivå.

Individuellt alternativ
Du har en studieplan som syftar till fortsatt utbildning, t.ex. folkhögskola, eller till arbetsmarknaden.

Språkintroduktion
Du läser svenska som andraspråk samtidigt som du läser andra grundskoleämnen t.ex.för att bli behörig till ett gymnasieprogram.

Läs mer

Mer information om Introduktionsprogrammen hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra IM-program

De olika alternativen som vi erbjuder inom ramen för Introduktionsprogrammet är:

-Programinriktat val
-Yrkesintroduktion
-Individuellt alternativ
-Språkintroduktion

Saknar du betyg i något ämne då rekommenderar jag dig verkligen att gå på Introduktionsprogrammet här i Edsbyn för man får riktigt bra hjälp
Jag behöver läsa upp mitt mattebetyg för att kunna söka det gymnasieprogram som jag vill gå sedan. Jag valde mellan att läsa matten i Gävle eller här i Edsbyn men valde introduktionsprogrammet på Voxgym för det är på hemmaplan och jag var nog inte redo att ta steget att läsa i Gävle ännu. Dessutom får man riktigt bra hjälp här och alla är snälla och omtänksamma. Lokalerna är också bra. Det är lugnt och skönt och min klass är underbar.
Mitt drömjobb är stylist och nästa år planerar jag att söka till Stylistprogrammet i Gävle för jag lever och verkligen brinner för styling. Det skulle ju vara kul att få styla en kändis någon gång i framtiden!

Amilia Magnusson, IM18