3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Gymnasievalet

Många frågor kan uppstå när det är dags att välja gymnasium. Här har vi samlat en del värdefulla tips inför ditt gymnasieval.

Öppet hus på voxgym

Torsdag 7 november 2019 kl. 18.00
är alla ni som ska välja till gymnasiet under år 2020 varmt välkomna att hälsa på oss här på Voxnadalens gymnasium! Ni får en chans att titta runt i vår härliga skolmiljö, träffa lärare, rektor och elever som redan går här samt lyssna på programinformation om våra sex nationella program. Ta chansen att hälsa på - din framtid kanske börjar här!

Valet är ditt

Gymnasievalet är ditt val, det är du som står inför gymnasievalet som ska välja! För att kunna göra ett bra val som du känner blev rätt är det viktigt att du utgår från dig själv och dina intressen. Sedan är det viktigt att läsa på och se sig omkring för att veta vilka möjligheter som finns. Det är ju alltid bra att samtala med någon du känner förtroende för också, kanske en förälder eller en annan vuxen. Självklart är Studie- och yrkesvägledaren på din skola en betydelsefull kontakt under den här perioden, kontakta hen så får du hjälp med det du undrar över.

Grundläggande om gymnasievalet från Skolverket

Både som förälder och ungdom kan Skolverkets video om Gymnasievalet vara en bra start att titta på, gärna tillsammans!

På Voxgym

På Voxnadalens gymnasium har vi sex nationella program. Två yrkesförberedande program, Barn- och Fritidsprogrammet och Industritekniska programmet. Sedan har vi fyra högskoleförberedande program, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. Vi har även samtliga Introduktionsprogram. Läs mer om respektive program samt vilka inriktningar som vi erbjuder under programöversikt.