3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Industritekniska programmet

Kombinera teori med praktiskt arbete

Nyfiken på modern industri- och produktionsteknik? Gillar du att kombinera teori med praktiskt arbete?

Ja, då är Industritekniska programmet en utbildning för dig! Här får du lära dig att hantera verktyg och industriella utrustningar, svetstekniker samt att bearbeta material. Du lär dig att rita, både manuellt och i CAD, designa, konstruera och utveckla produkter från idé till färdig produkt. 

Välj din inriktning

År 2 väljer du den inriktning som intresserar dig mest. Programmet är en del av Teknikcollege Hälsingland vilket innebär att utbildningen bedrivs i nära samarbete med lokala företag inom modern tillverkningsindustri. Detta ger god verklighetsförankring och gör dig väl förberedd inför kommande yrkesliv.

Läs mer

Mer information om Industritekniska programmet hittar du på Skolverkets hemsida.
 

Våra 2 inriktningar

Produkt- & maskinteknik
Lär dig att hantera verktyg och industriell utrustning. Hos oss arbetar du bland annat med CAD/CAM-teknik. Efter avslutad gymnasieutbildning är du förberedd att gå direkt ut i arbete i yrken som maskinoperatör eller CNC-operatör inom trä eller metall.

Svetsteknik
Få kompetens inom svets- och plåtbearbetning. Du lär dig att använda bearbetningsmaskiner och datorstyrda maskiner. Du får även lära dig olika sammanfogningstekniker samt de vanligaste svetsmetoderna.
Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta inom tex. byggnad, reparation och tillverkning.

Jag har valt Industritekniska programmet med inriktning svets för att svetsning intresserar mig och jag tycker man kan göra så fina saker på ett enkelt sätt.
Vi har mycket arbetsplatsförlagt lärande (praktik) och det är bra för då får arbetsgivaren en uppfattning om eleven och sköter man sig kan det ge jobb efter gymnasiet men jag vill utveckla mina kunskaper och plugga vidare.
Att utbildningen innefattar en hel del praktiskt arbete är skönt, nu i tvåan har vi nästan ingen teori alls så ibland kan jag längta efter teori också!
Våra lärare är jättesnälla och trevliga, lokalerna är jättefina - det är fräscht, stort och öppet. Man får också en bra gemenskap i klassen då man ofta måste arbeta i grupp.

Lovisa Falström, IN16