3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Ekonomiprogrammet

Vill du bli diplomerad gymnasieekonom?

Är du intresserad av ekonomi och entreprenörskap? Vill du starta ett UF-företag (Ung företagsamhet)?

Då är Ekonomiprogrammet ett bra val för dig. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bred grund att stå på. Under studietiden får du utveckla dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får också lära dig mer om hur människor tänker, känner och handlar. Dessa kunskaper är viktiga förutsättningar vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

När du väljer vårt ekonomiprogram kan du bli Diplomerad gymnasieekonom.

Läs mer

Mer information om Ekonomiprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Vår inriktning

Ekonomi
Här får du de kunskaper du behöver för att kunna starta eget.

 

Om du är intresserad av ekonomi, samhällsfrågor och juridik, eller åtminstone tycker det låter intressant så är ekonomiprogrammet som klippt och skuret för dig!
Jag valde mellan Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet när det var dags att välja gymnasium eftersom jag är i grund och botten är intresserad av samhällsfrågor och omvärlden. Sedan fick jag reda på att man på Ekonomiprogrammet även läser juridik och det tilltalade mig extra mycket och gjorde mitt val enkelt. Det ska också bli väldigt kul att starta UF-företag nästa år. UF-företagande kan nog vara en vanlig anledning till att man väljer Ekonomiprogrammet och det blir nog riktigt kul och nyttigt!
Jag trivs med både klassen, lärarna och skolan och skulle absolut rekommendera Ekonomiprogrammet och Voxgym till andra.

Herman Gradin, EK17