3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Barn- och fritidsprogrammet

Vill du arbeta med männsikor?

Är du intresserad av friskvård och hälsa? Vill du leda och hjälpa andra att utvecklas samt kombinera teori och praktik under din studietid?

Då är Barn- och fritidsprogrammet ett program för dig! Programmet är en yrkesutbildning men med möjlighet till högskolebehörighet. Utbildningen är en utmärkt grund för dig som i din framtida yrkesroll vill arbeta med människor och leder till yrkesutgångar som elevassistent, barnskötare eller som personal på en fritidsanläggning.

Utveckla dig som ledare

Utbildningen lägger stort fokus på att utveckla dig som ledare.
Efter avslutade gymnasiestudier är du väl förberedd att arbeta inom din yrkesutgång men har även möjlighet att studera vidare. Tidigare elever har valt att läsa vidare till bland annat lärare, förskollärare, fritidspedagog, polis, psykolog, sjuksköterska, socionom, hälsopedagog, personlig tränare, sjukgymnast och militära utbildningar.

Läs mer

Mer information om Barn- och Fritidsprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra 2 inriktningar

Fritid och hälsa
Inriktningen ger kunskaper om människors fritid, fritids- och friskvårdsverksamheter samt om människors hälsa och levnadsvanor.
 

Pedagogiskt arbete
Inriktningen fokuserar på kunskaper om människors utveckling. Du får insikt och förståelse att leda, möta och ge stöd utifrån människors behov.

Anledningen till att jag valde Barn- och fritidsprogrammet var att jag är intresserad av andra människor, hur man kan vara med dem och att leda andra människor .
Jag tycker om att jobba med människor och därför valde jag Barn- och fritidsprogrammet på Voxgym. Min dröm är att arbeta med barn eller ungdomar. Jag kan även tänka mig att jobba med vuxna människor så exakt vad jag kommer att jobba med i framtiden vet jag inte än. Det är bra att vi har mycket praktik på Barn- och fritidsprogrammet för det är då man får prova olika teorier som vi lär oss i skolan i praktiken.
I klassen har vi en fin atmosfär och våra lärare är pedagogiska och bra. Man får lära sig mycket!

Habtom Berih, BF17