3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Aktuellt på Voxgym

Här uppdaterar vi med allt det senaste från Voxgym,
stort och smått!

Många av våra elever som läser språk är utomlands denna vecka för ytterligare språkstudier. Varje år får våra elever som läser moderna språk möjlighet att delta i en språkresa för att fördjupa sina språkkunskaper och för att lära sig mer om kulturen i det landet. Resorna är också en del av vårt internationaliseringsarbete som är viktigt här på VOXGYM.
Och här kommer en hälsning från eleverna med lärarna Anette och Rwada i Tyskland! "Efter några härliga dagar på Usedom med många nya intryck går vår resa nu vidare till Berlin." Fler bilder från språkresorna finns att se på vårt instagram @voxgym  

Läs hela inlägget »

Just nu är det många som gör Nationella prov och här kommer lite tips på vad man kan tänka på inför proven!

*Var utvilad och utsövd. Gå inte och lägg dig allt för sent kvällen innan provet. Försök undvika att använda din mobil eller att titta på tv/använda datorn – ljuset från skärmarna stimulerar dig istället för att förbereda dig för drömmarnas värld. 7-9 timmars sömn per natt är optimalt, det är inte heller bra att sova för mycket. Men en god natts sömn kan göra underverk!
 
*Ät en ordentlig frukost på morgonen! Din hjärna och kropp behöver energi för att kunna fungera ordentligt. Och satsa på en bra frukost med långsamma kolhydrater och bra protein som håller dig mätt länge!
 
*Ta med något att äta till provet! Det kan vara bra att ha ifall du blir trött eller hungrig. En banan är ett bra mellanmål, eller en grov macka med ost och grönsaker. Vatten är alltid bra att ha med, du behöver dricka under provets gång. 
Ibland kan det även hjälpa mot oron under provet att bara veta att det finns något att äta - även om du inte får användning för det.
 
*Ta det lugnt under provets gång! Kom ihåg att läsa igenom alla frågor noggrant, så att du är säker på att du förstår vad uppgiften går ut på. 
 
*Släpp uppgiften ett tag! Ibland kan man bli väldigt stressad när man stöter på en specifik fråga som man inte kan besvara eller lösa, och det blir inte bättre av att veta att man ska hinna med en massa andra uppgifter. Prova att gå vidare till nästa fråga, och gör ett nytt försök senare. På så sätt kan du känna dig lugn över att du är färdig med resten av provet, och du kanske till och med får en snilleblixt under provets gång!
 
*Läs igenom dina svar en sista gång innan du lämnar in provet, för att försäkra att du inte har glömt att besvara någon fråga eller har missat något viktigt. Har du missat något, ta det lugnt och försök att hinna med så mycket som möjligt genom att fokusera på det viktigaste.

LYCKA TILL!

Läs hela inlägget »

Nu har Voxgym officiellt mottagit utmärkelsen som EU-ambassadörskola! Efter att ha uppfyllt EU-parlamentets kriterier har nu Voxgym genom läraren Anders Borg fått EU-parlamentets plakett och diplom som bevis att vi är en certifierad EU-ambassadörskola. Läs mer om vad det innebär för skolan och våra elever här.

Läs hela inlägget »

Just nu kan man läsa vår franska- och engelskalärare tillika årets FN-lärare, Marita Janssons blogginlägg "Från FN till flossa" på FN-förbundets hemsida. Där reflekterar hon bland annat kring utbildning och lärande. Läs inlägget du med!https://fn.se/aktuellt/blogg/fran-fn-till-flossa/ 

Läs hela inlägget »

I fredags åkte våra bandyelever i åk 1&2 till Borgå i Finland. Syftet med resan är att våra bandyelever ska få internationell erfarenhet.
Grabbarna tränade på fredagseftermiddagen efter incheckningen och på lördagen var det dags för första matchen! Voxgym mötte då Akilles A-lag som till vardags spelar i finska elitserien. På söndagen var det match igen mot ett mixlag från Akilles A-lag och juniorlag. 
Efter matchen bar det av mot Helsingfors där resan avslutades med en guidad sightseeingtur i huvudstaden innan de flög hem igen. En mycket lyckad resa med bra mat, bra boende, bra träningsmöjligheter och bra motstånd enligt killarna! Ett stort tack till Akilles också som välkomnade oss!

Läs hela inlägget »

Voxgym på Facebook

Voxgym på Instagram

103

Elevrådet har varit på theDome och roat sig! ”Gå med i elevrådet du med för att kunna förändra och gö något kul på våren” hälsar Ordförande Andreas och de andra i elevrådet😁 #elevråd #inflytande #voxgym #starktillsammans #voxnadalensgymnasium #edsbyn #ovanåkerskommun