3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Aktuellt på Voxgym

Här uppdaterar vi med allt det senaste från Voxgym,
stort och smått!

Vi önskar alla fantastiska studenter som gick ut i år ett stort lycka till i framtiden vad än den har att erbjuda er! Tack för de här tre åren! 

Bilder från studentdagen finns nu under Galleri/Student 2020

Glad sommar!

Läs hela inlägget »

Eftersom vi i år har en pandemi att ta hänsyn till på studentdagen så ser den lite annorlunda ut. Vi kommer att livesända avslutningscermonin inifrån skolan med bland annat betygs- och stipendieutdelning.

Sändningarna startar kl. 9.13, 11.13 och 13.13, och du kommer till sändningarna här https://play.staylive.se/voxgym

Observera att det är livesändningar så man kommer inte att kunna titta på sändningarna senare.

Läs hela inlägget »

På onsdag 10/6, är det dags för våra årskurs tre elever att ta studenten. På grund av den rådande Coronapandamin och Folkhälsomyndighetens rekommendationer så kommer firandet att gå till på ett litet annorlunda sätt i år. Vi välkomnar klasserna två och två enligt nedanstående schema för att hålla nere antalet personer som vistas på skolan samtidigt. 

Kl. 09:00 EK17 & SA17
Kl. 11:00 BF17 & IN17
Kl. 13:00 NA17 & TE17

När eleverna kommer till skolan sker det först en klassfotografering. Därefter blir det betygs- och stipendieutdelning och den cermonin kommer att livesändas i år. Livesändningen kan ni se via denna länk, den första startar kl. 9.15 och de nästkommande kl 11.15 och kl 13.15.

Som vi tidigare har informerat om så är vår önskan att våra studenters vårdnadshavare, släkt och vänner respekterar Folkhälsomyndigheternas direktiv så att stora folksamlingar inte bildas utanför gymnasiet, hur tråkigt det än är för alla inblandade. Skolans område där studenterna springer ut kommer att vara avspärrat för att förhindra folksamling på skolans område.

Läs hela inlägget »

Folkhälsomyndigheten drar tillbaka sin rekommendation om distansundervisning för gymnasieskolor från och med 15 juni. Det innebär i praktiken att Voxgym fortsätter med distansundervisning vårterminen ut men att vi planerar för en skolstart på plats i skolans lokaler när höstterminen börjar i augusti.

Rekommendationerna kring studenten kvarstår. Mer information finns på Folkhälsomyndigheten hemsida

Läs hela inlägget »

Nu har skolans lokaler varit stängda sedan i mitten på mars då Regeringen gick ut med direktiven att gymnasie- och vuxenutbildningar skulle bedriva distansundervisning. På det stora hela fungerar det bra på Voxgym, vi har professionella lärare som har ställt om sin undervisning samt flitiga elever som är närvarande digitalt och gör sitt bästa utifrån var och ens förutsättningar. Men såklart så saknar vi varandra!

Vissa lättnader i restriktionerna har kommit från Folkhälsomyndigheten så vissa elever och även undervisningsgrupper får komma till skolan efter samråd med läraren om behov finns. Självklart gäller de allmänna råden om distans, god handhygien och att man ska vara fullt frisk även då.

I slutet av april förlängdes skolans distansundervisning till den 29 maj men då Folkhälsomyndigheten inte kommit med några nya rekommendationer så fortsätter undervisningen att ske på distans vårterminen ut.

För årskurs 1 & 2 så blir det inga skolavslutningar det här läsåret men terminen avslutas torsdag 11 juni. För våra årskurs 3 elever, årets studenter, planeras en liten annorlunda studentdag onsdag 10 juni. Läs mer i tidigare inlägg för hur det kommer att gå till och vilka tider som gäller.

Läs hela inlägget »

Voxgym på Facebook

Voxgym på Instagram

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.