3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Aktuellt på Voxgym

Här uppdaterar vi med allt det senaste från Voxgym,
stort och smått!

Två av UF-företagen på Voxnadalens gymnasium har tagit sig vidare och får i och med det pitcha sina affärsidéer inför en jury på den regionala mässan i Söderhamn den 19 mars!

Dessa företag är Barnens Framtid UF med VD Emma Hedström tillika ekonomiansvarig, Oskar Bucht, försäljningschef samt Anna Ungman Swessar produktion- och marknadsföringsansvarig. Även Novo UF med VD Nathalie Karsbo, administratör Emil Forsblom, säljare Herman Gradin och ekonomiansvarig Alicia Eriksson har gått vidare.

Skulle pitchningen gå bra för Barnens Framtid och Novo och de blir topp fyra enligt juryn så får de också pitcha sina affärsidéer på scenen i mässhallen. Riktigt spännande, vi håller tummarna! Att hålla tummarna räcker dock inte för företagen, det är hårt arbete som väntar med förberedelser inför mässan och det ordinarie arbetet med företagen. Mycket jobb och mycket kunskap!

I år är det 340 UF-företag i Gävleborg och av dessa är alltså två UF-företag från VOXGYM på topp fjorton, bra jobbat!! Dessutom har Oskar Bucht kvalat in till bästa säljare.

Ni följer väl företagen på instagram @novouf @barnensframtiduf och facebook novouf och barnensframtiduf Där kan ni läsa mer om deras affärsidéer och vad som händer. Stort lycka till allesammans!

Läs hela inlägget »

Just nu befinner sig Barn- och Fritidsprogrammets åk 3, BF17-klassen i Sydafrika på studieresa. De ska besöka skolor, sevärdheter och barnhem som en del av deras APL, arbetsplatsförlagda lärande och skolans internationaliseringsarbete.

Resan ner gick bra och nu kan äventyren börja! Ni kan följa resan via deras instagramkonto @sydafrikaresan2020

Läs hela inlägget »

Den här veckan är våra elever på bandygymnasiet i Ryssland på studieresa. De har rest till Krasnojarsk som ligger i östra Ryssland ovanför Mongoliet. Fågelvägen dit är ca 430 mil och det skulle ta 4 dygn att åka dit med bil. Som tur är så behövde inte eleverna tillsammans med ledarna Peter, Keka, Tom och Franco ta bilen denna gång utan de tog flyget men även det var en lång resa.
De är nu på plats i och de har hunnit med lite sightseeing i Krasnojarsk och även besökt en alpinanläggning. De tas om hand av privata guiden och tolken Daria som hjälper till på alla sätt.

Självklart blir det också bandy! Från Krasnojarsk kommer bandylaget Jenisej och härifrån kommer några av världens bästa spelare genom tiderna som ex Segej Lomanov sr och jr. Ikväll spelar våra killar match mot Jenisej, kl. 20.00 lokal tid men då är kl. 14.00 här hos oss. Matchen sänds via youtube så bänka dig kl. 14 och se matchen via denna länk
https://www.youtube.com/channel/UCV2agKm8HsdzHsXLdEcv66w

Vi hoppas på en spännande match med slutresultat till vår fördel:)
På söndag lämnar elever ett kallt (minus 15 till minus 20 grader) och soligt Ryssland och reser hemåt igen med bagaget fullt av nya erfarenheter och upplevelser! 

Läs hela inlägget »

Skolverket samlar varje år in och redovisar uppgifter om barn, elever, personal, kostnader och utbildningsresultat. Nu är statistiken klar för läsåret 18-19, och Ovanåkers kommun uppvisar goda resultat! Voxgym är uppmärksammad då 88 % av våra elever lämnade oss med gymnasieexamen. Vi var bästa gymnasieskola i Gävleborgs län. I jämförelse kan sägas att Sverigesnittet var 76,8 %. Rektor Christer Andersson riktar ett stort tack till all personal och elever för hårt och kvalitativt arbete.
Du kan ta del av statistiken här.

Läs hela inlägget »

Här på Voxgym kan man välja mellan tre moderna språk, tyska, franska eller spanska. Grupperna läser såklart separat under året men veckan innan jul träffades språkgrupperna i årskurs ett och två och hade en gemensam julavslutning. Eleverna fick berätta för varandra hur man firar jul i Spanien, Frankrike och Tyskland. De läste egna skrivna dikter, spelat Kahoot och sjöng på alla tre språken! Det var en jättemysig och uppskattad stund hälsar språklärarna Anette, Therese, Marita och Marie.

loading...
Läs hela inlägget »

Voxgym på Facebook

Voxgym på Instagram

158

Spända och förväntansfulla Engelska 7 elever på väg till aulan för att göra Cambridgeprov idag. Igår gjorde de den muntliga delen och idag väntar resterande delmoment. Stort lycka till😀!! #cambridgeprov #engelska7 #voxgym #provtillfälle #test #edsbyn #voxnadalensgymnasium #ovanåkerskommun