3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Aktuellt på Voxgym

Här uppdaterar vi med allt det senaste från Voxgym,
stort och smått!

Skolverket samlar varje år in och redovisar uppgifter om barn, elever, personal, kostnader och utbildningsresultat. Nu är statistiken klar för läsåret 18-19, och Ovanåkers kommun uppvisar goda resultat! Voxgym är uppmärksammad då 88 % av våra elever lämnade oss med gymnasieexamen. Vi var bästa gymnasieskola i Gävleborgs län. I jämförelse kan sägas att Sverigesnittet var 76,8 %. Rektor Christer Andersson riktar ett stort tack till all personal och elever för hårt och kvalitativt arbete.
Du kan ta del av statistiken här.

Läs hela inlägget »

Här på Voxgym kan man välja mellan tre moderna språk, tyska, franska eller spanska. Grupperna läser såklart separat under året men veckan innan jul träffades språkgrupperna i årskurs ett och två och hade en gemensam julavslutning. Eleverna fick berätta för varandra hur man firar jul i Spanien, Frankrike och Tyskland. De läste egna skrivna dikter, spelat Kahoot och sjöng på alla tre språken! Det var en jättemysig och uppskattad stund hälsar språklärarna Anette, Therese, Marita och Marie.

loading...
Läs hela inlägget »
Våra årskurs 1 & 2 elever på Barn- och fritidsprogrammet, klasserna BF18 och BF19 har varit på studiebesök till Gävle och Gavlehov. Där fick de besöka arenor och idrotthallar samt ta del av Brynäs IF´s satsning "En bra start" som de driver tillsammans med UNICEF och som syftar till att alla barn och unga ska få en bra start i livet. Så här står det att läsa om projektet "En bra start är ett verksamhetsområde i Brynäs IF, med fokus på det som händer vid sidan av isen. Tillsammans med UNICEF och Brynäs IF:s starka partners arbetar vi för att alla barn och unga ska få en bra start i livet. För oss är det viktigt att våra barn och unga känner att de ingår i en gemenskap där dom får utvecklas tillsammans med andra. Vår uppgift är att i samverkan med andra goda krafter och samhällsaktörer stärka känslan av gemenskap på olika sätt."
Voxgymeleverna uppskattade föreläsningen och besöken och tyckte det var en väldigt trevlig dag som avslutades med en spännande hockeymatch i ERP Monitor Arena! 
Läs hela inlägget »

Nu är det hög tid att söka till vårt bandygymnasium med start höstterminen 2020! Är du bandyspelare och ska söka till gymnasiet nästa år? Ta då chansen att söka till vårt bandygymnasium där du kan kombinera din bandykarriär med gymnasiestudier. Sista ansökningsdag är 1 december men du kan självklart ansöka redan idag. Du hittar blanketten här.

Läs hela inlägget »

Årskurs 1 på Industritekniska programmet, IN19-klassen har varit till stålverket SSAB i Borlänge på studiebesök. Ett besök där de hade hoppats på att få se de stora stålblocket glöda för att sedan valsas ner till tunna stålplattor. Tyvärr grusades förhoppningarna då det just då var produktionsstopp. Men det var ändå ett väldigt bra studiebesök med en bra och kunnig guide som visade dem runt. Ett minne som etsat sig fast från studiebesöket var skyltarna i produktionen som varnade för hetta och som var alldeles krackelerade och starkt påverkade av den otroliga värme som produktionen innebär, häftigt!

Läs hela inlägget »

Voxgym på Facebook

Voxgym på Instagram

114

Idag har vi besök av Ungdomsmottagningen i Bollnäs Ovanåker som berättar om sin verksamhet för våra årskurs 2 elever. Kan vara bra att veta😃! #elevhälsa #rådochstöd #vilyssnarpådig #hitkanduvändadig #proffspåattprata #ungdomsmottagningen #voxgym #voxnadalensgymnasium #edsbyn #ovanåkerskommun #regiongävleborg