3_Voxgym_Logo_Mobilversion

Bibiloteksnytt

Följ med på vad som händer på Voxgyms bibliotek!

Böcker att träna på till högskoleprovet finns i biblioteket. Där kan du få en uppfattning om hur provet är upplagt!

studera.nu och hogskoleprov.nu finns också tips och gamla prov att öva på.

Läs hela inlägget »

Författaren Mats Berggren besökte Voxnadalens gymnasium under tisdagen! Han har en lång författarkarriär som han berättade om och vi fick många intressanta boktips. 

Mats Berggrens besök var ett led i skrivtävlingen för gymnasieungdomar "Jag skriver i dina ord". Läs mer om den tävlingen längre ned här på bibliotekssidan och på jagskriver.nu.

 

Läs hela inlägget »

"Jag skriver i dina ord" är en tävling för gymnasieungdomar!

Tävlingen går ut på att skriva en valfri typ av litterär text, skriven utifrån en redan existerande dikt eller låttext. Välj en dikt eller låttext som på något intresserar dig. Utifrån den texten skriver du en egen text och det kan vara vilken typ av text som helst; t ex en argumenterande text, en novell eller en ny dikt. 

jagskriver.nu kan du läsa mer om tävlingen. 

Har du ett annat modersmål än svenska kan du om du vill skriva på ditt förstaspråk och sedan få hjälp med att få den översatt till svenska av professionella översättare.

På sidan jagskriver.nu laddar ni upp ert bidrag senast den 24 februari 2019.

Första pris är 5000 kr.

Hämta inspiration från jagskriver.nu och håll koll här på bibliotekssidan där vi kommer att lägga upp en del tips på dikter och låttexter som kan inspirera.

Lycka till!
Anette och Rawda

Läs hela inlägget »

GRATTIS IN18!

IN18 har vunnit en tårta till klassen för frågorna som besvarades under biblioteksinformationen i början av terminen. Bra jobbat!

Jag kommer till er med priset under vecka 43!

/Anette

Läs hela inlägget »

Äntligen ska vi träffas!!!
Biblioteksgruppen träffas fredag 19 oktober
kl. 10.00 i biblioteket.

Gamla som nya medlemmar är välkomna!!!

Vi diskuterar:
Aktiviteter under resten av höstterminen
Tävlingen "Jag skriver i dina ord"
Inköp av böcker och tidningar
Övriga frågor

Välkomna alla som vill komma! 
Det bjuds på fika!

/Anette och Rawda
 

Läs hela inlägget »

Förra veckan var jag några dagar på bokmässan i Göteborg. Det är alltid en spännande upplevelse! Efter intressanta, nyttiga och roliga föreläsningar åkte jag hem med mycket inspiration, många tankar, många idéer, många boktips och en tung väska!!!

I biblioteket finns nu ett bokbord med några boktips som jag hade med mig hem och bordet kommer att fyllas på med några fler nyinköp som är på ingående. I några av böckerna har författarna lämnat hälsning till er på Voxnadalens gymnasium. :)

/Anette

Läs hela inlägget »

Vi har ett läsprojekt här på Voxnadalens gymnasium och klasserna Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion, BF17, BF18 och IN18 deltar. Läsprojektet heter "Vi läser tillsammans!" och som första bok läste vi Mitt magiska finger av Roald Dahl. I fredags hade vi våra första boksamtal då alla elever träffades i tvärgrupper. Vårt arbete kring boken resulterade i intressanta och roliga boksamtal med tillhörande konstverk! 

I bildspelet här nedan ser du Introduktionsprogrammets fina konstverk där de utifrån material från bl a naturen gestaltar händelserna i boken Mitt magiska finger

loading...
Läs hela inlägget »

I lördags var det boksläpp i Bollnäs för boken Kvinnorna i Hälsingland. 23 historier om att göra skillnad.

Vår medarbetare Rawda är med i Kvinnorna i Hälsingland! 
Boken innehåller reportage med mycket fina bilder om vår tids historia. Anette Helgesson, Birgitta Ohlsson och Viveka Danielsson är andra Ovanåkersbor vi kan läsa om.

Kvinnorna i Hälsingland finns att låna i vårt skolbibliotek! Vi har ett signerat exemplar av författarna Malena Hilding och Lilian Sjölund.

Läs hela inlägget »

I skolbiblioteket kan du låna böcker, läsa, arbeta och koppla av!

Vi som arbetar i biblioteket besöker också er i klassrummen ibland. Alla i årskurs ett kommer vi att träffa vid ett flertal tillfällen nu i början för diverse information.

Vi ser fram emot en termin full av nya spännande böcker, nya spännade sökuppdrag och alla andra spännande saker som händer i vårt skolbibliotek!

Anette och Rawda

Läs hela inlägget »

LADDA UPP
MED LÄSNING
INFÖR
SOMMAREN!
 
DET DU LÅNAR NU FÅR DU HA HELA SOMMAREN!

TREVLIG SOMMAR
önskar Rawda och Anette
 

Läs hela inlägget »